Grupul suedez de servicii medicale Medicover ar putea fi delistat de la Stockholm Stock Exchange, intrucat nu indeplineste conditiile impuse de bursa suedeza privind diversificarea bazei de actionari.
Potrivit reglementarilor de la bursa din S
Grupul suedez de servicii medicale Medicover ar putea fi delistat de la Stockholm Stock Exchange, intrucat nu indeplineste conditiile impuse de bursa suedeza privind diversificarea bazei de actionari.
Potrivit reglementarilor de la bursa din Stockholm care au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2006 o companie listata trebuie sa aiba cel putin 500 de actionari cu participatii in valoare de peste 10.000 coroane suedeze. In plus, actionariatul trebuie sa fie diversificat, ceea ce inseamna ca cel putin 10% din actiuni si 10% din drepturile de vot trebuie sa ramana in zona publica, informeaza Mediafax
Cel mai are actionar al Medicover, compania Celox, a solicitat, intr-o scrisoare, conducerii companiei Medicover convocarea unei adunari generale extraordinare, pentru a lua o hotarare privind delistarea de la bursa de la Stockholm. Celox detine in prezent controlul a 72% din actiunile si drepturile de vot Medicover, in urma unei oferte publice de preluare, lansata in luna iunie. La momentul lansarii ofertei, Celox detinea deja 35% din titlurile grupului. Celox a explicat ca Medicover se poate concentra mai bine asupra oportunitailor de dezvoltare in calitate de grup privat, evitand problemele cu care se confrunta companiile publice, sustinand astfel delistarea actiunilor de la bursa.
Impreuna cu Jonas af Jochnick, inregistrat ca persoana fizica, Celox controleaza 82% din capitalul si drepturile de vot ale Medicover. Alti trei actionari, care detin 11% din titlurile si drepturile de vot ale Medicover, au aratat ca sustin propunerea companiei Celox.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.