Producatorii de lapte, legume si fructe vor primi bani de la stat in cazul in care pretul pietei va cobori sub cel minim convenit, la fel cum se intampla in cazul producatorilor de cereale, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati,
Producatorii de lapte, legume si fructe vor primi bani de la stat in cazul in care pretul pietei va cobori sub cel minim convenit, la fel cum se intampla in cazul producatorilor de cereale, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.
Masura va fi introdusa de anul viitor, avand menirea de a feri producatorii de faliment in cazul unui pret mult prea mic. "Este si rau, este si bine ca preturile sunt mici: este trist pentru producator, dar salutar pentru consumator. Noi am inceput sa introducem mecanismele de interventie pe piata. Anul acesta le-am introdus pentru cereale. Exista un pret de interventie sub care, daca se coboara, intervine statul si da producatorului diferenta de pret, pentru a nu intra in faliment", sustine Flutur.
El a precizat ca aceste mecanisme vor fi introduse pe piata legumelor, a fructelor, a laptelui si vor intra in vigoare de la anul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.