Societatile de investitii financiare au continuat si in sedinta de vineri sa creasca, pe fondul unei lichiditati totale de 25,7 milioane de lei. Indicele BET-FI, care calculeaza evolutia SIF, a crescut ieri cu 0,23%, iar la nivelul intregii saptamani
Societatile de investitii financiare au continuat si in sedinta de vineri sa creasca, pe fondul unei lichiditati totale de 25,7 milioane de lei. Indicele BET-FI, care calculeaza evolutia SIF, a crescut ieri cu 0,23%, iar la nivelul intregii saptamani raporteaza o crestere de circa 7,5%. Companiile cotate au inregistrat ieri o depreciere de 0,27%, in timp ce indicele BET, al celor mai lichide titluri, a avut o scadere de 0,52%. Lichiditatea totala a Bursei a scazut in sedinta de vineri cu circa 20 de milioane de lei, ajungand la 48,8 milioane lei. Societatile de investitii financiare au recuperat pierderile din debutul sedintei, fiind cele mai tranzactionate companii de la cota Bursei. Cea mai buna evolutie au avut-o actiunile SIF Banat-Crisana, care s-au apreciat cu 1,12%. In schimb, SIF Muntenia si SIF Moldova au inchis ziua la acelasi nivel din sedinta de joi, in timp ce actiunile SIF Transilvania s-au ieftinit cu 0,4%, pana la un pret de 2,49 lei pe actiune. Compania Petrom a avut o apreciere de 0,83%, in timp ce Rompetrol Rafinare Constanta a avut o corectie de 0,54%. Si actiunile bancare s-au ieftinit in ultima sedinta a saptamanii, cu 1,05% in cazul actiunilor BRD, respectiv o scadere de 0,88% a titlurilor Bancii Transilvania. Cea mai buna evolutie de la cota Bursei a avut-o Artrom Slatina, care a adus investitorilor un profit de 3,13%, la polul opus situandu-se Amonil Slobozia, cu o depreciere de 4,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.