Compania din spatele motorului de cautare a trecut la stirpirea analfabetismului in cadrul Tirgului de carte din Frankfurt, anuntind un portal (www.google.com/literacy) ce reuneste profesori, organizatii de invatamint si oameni interesati de pr
Compania din spatele motorului de cautare a trecut la stirpirea analfabetismului in cadrul Tirgului de carte din Frankfurt, anuntind un portal (www.google.com/literacy) ce reuneste profesori, organizatii de invatamint si oameni interesati de promovarea stiintei de carte din intreaga lume, arata BBC. Proiectul este disponibil in engleza si in germana, fiind dezvoltat alaturi de UNESCO si de Literacy Campaign, campanie de alfabetizare initiata de tirgul german. Portalul ofera si o harta complexa pentru identificarea organizatiilor educationale de pe glob. Editurile Penguin si HarperCollins si libraria Universitatii Oxford au permis deja Google sa le scaneze patrimoniul editorial. In schimb, accesul la cartile protejate de copywright este limitat, cele din categoria de liber acces putind fi insa downloadate. (I.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.