Palatul Mogosoaia gazduieste maine, ora 16, deschiderea oficiala a expozitiei personale a graficianei, pictoritei si poetei Floarea Tutuianu. Artista propune, in spatiul Cuhniei, o incursiune plastica in simbolica Pestelui - Ichthiys in greaca primil
Palatul Mogosoaia gazduieste maine, ora 16, deschiderea oficiala a expozitiei personale a graficianei, pictoritei si poetei Floarea Tutuianu. Artista propune, in spatiul Cuhniei, o incursiune plastica in simbolica Pestelui - Ichthiys in greaca primilor crestini.
"O face cu acea capacitate, a poetului si a scriitorului, de a resimti cu acuitate concretul, palpabilul, materia grea sau diafana pentru care cuvantul este o conventie inca vie a limbajului. Pictoritei i-a fost dat sa vada in pielea uscata de vant, stralucitoare si minerala, a pestelui mort, viul ce-a fost si se va repeta infinit, viata pulsand indoit, chip al perechii mistice, indestructibil contopita in UNUL", comenteaza criticul de arta Doina Mandru, director general al "Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului".
"Glosand pe anagrama numelui grecesc, poeta ii dezvaluia in compozitii pregnant simbolice semnificatia soteriologica: pestele, hrana si mister, lumina din adanc si viata din moarte", continua Doina Mandru.
Criticul de arta Maria-Magdalena Crisan va decripta, pentru public, mesajul plastic al artistei, iar ansamblul Quartissimo va interpreta in ambianta expozitiei cateva piese muzicale semnate de Anca Tanase si Darie Nemes Bota.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.