Electrica este nevoita sa apeleze la importuri, la un pret dublu fata de cel practicat pe piata interna, pentru a-si asigura necesarul de energie, a declarat ieri Iulian Iancu, secretar de stat in Ministerul Economiei in cabinetul Nastase, informeaza
Electrica este nevoita sa apeleze la importuri, la un pret dublu fata de cel practicat pe piata interna, pentru a-si asigura necesarul de energie, a declarat ieri Iulian Iancu, secretar de stat in Ministerul Economiei in cabinetul Nastase, informeaza Mediafax.
"Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat, la sustinerea Programului de iarna in Guvern, ca intram in iarna cu un deficit de energie de 400 GW/h. El a cerut Electrica sa apeleze la importuri", a afirmat Iancu. Potrivit acestuia, Electrica a reusit sa cumpere din import doar o cantitate de 20 MW/h, la un pret dublu decat cel de pe piata interna, deoarece acum este varf de sezon si preturile sunt mult mai mari.
El a subliniat ca Hidroelectrica a exportat energie ieftina, cu circa 24-25 euro/MW/h, iar acum Electrica trebuie sa cumpere energie la un pret dublu, din import. Contactat telefonic de agentia Mediafax, directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, nu a dorit sa prezinte cantitatile si preturile energiei din import, dar a specificat ca 50 euro este un pret mare pentru piata romaneasca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.