Castigul salarial mediu nominal brut a fost in luna august de 1.122 lei, egal cu cel realizat in iulie, iar castigul salarial mediu nominal net realizat in august a fost de 841 lei, in scadere usoara fata de luna precedenta, informeaza Institutul Nat
Castigul salarial mediu nominal brut a fost in luna august de 1.122 lei, egal cu cel realizat in iulie, iar castigul salarial mediu nominal net realizat in august a fost de 841 lei, in scadere usoara fata de luna precedenta, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare - 2.326 lei, iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn, cu exceptia mobilei - 509 lei. Indicele castigului salarial real pentru luna august 2006 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 100 la suta.
Cresterile pe diferite sectoare economice ale castigului salarial mediu net in luna august 2006 fata de luna precedenta s-au datorat acordarii de prime sau realizarii de productii mai mari. Cea mai mare crestere, de peste 15 la suta, s-a inregistrat in industria miniera. Scaderile fata de luna precedenta ale castigului salarial mediu nominal net din unele activitati au fost determinate de acordarea de prime in luna anterioara sau de realizarea unei productii mai mici. Castigul salarial mediu net a scazut cu mai mult de 5 la suta in activitatile: industria mijloacelor de transport rutier, industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, precum si in activitatile de asigurari.
Comparativ cu luna august 2005, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,6 la suta. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a inregistrat o crestere cu 8,1 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.