Companiile japoneze Canon Inc. si Toshiba Corp. au anuntat marti ca vor porni productia de masa a unui nou tip de televizor cu ecran ultra-plat la inceputul lui 2008, intrand astfel pe o piata dominata de grupurile Matsushita Electric Industrial si
Companiile japoneze Canon Inc. si Toshiba Corp. au anuntat marti ca vor porni productia de masa a unui nou tip de televizor cu ecran ultra-plat la inceputul lui 2008, intrand astfel pe o piata dominata de grupurile Matsushita Electric Industrial si Samsung Eletronics.
Cele doua firme dezvolta in prezent in comun un nou tip de televizor cu ecran ultraplat care va fi mai subtire si va consuma mai putina energie electrica decat actualele televizoare cu plasma sau televizoarele cu cristale lichide (liquid crystal display-LCD). Kazunori Fukuma, presedintele firmei mixte infiintate de Canon si Toshiba in sectorul televizoarelor ultra-plate, a anuntat ca in ultima parte a acestui an va demara productia de televizoare cu afisaj cu emisie in camp pe suprafata (surface conduction electron emitter display-SED), urmand ca in 2008 sa se ajunga la o productie in masa.
Programat sa intre in productie la inceputul acestui an, lansarea televizorului SED a fost amanata cu un an pentru ca Toshiba si Canon sa poata imbunatati competitivitatea de cost a noului produs. Cele doua firme japoneze au anuntat ca au investit aproximativ 200 miliarde yeni (1,7 miliarde dolari) intr-o noua unitate de productie amplasata in prefectura Hyogo, vestul Japoniei. Obiectivul celor de la Canon este sa livreze televizoare SED consumatorilor interesati sa priveasca Jocurile Olimpice Beijing 2008 pe un televizor ce ofera o calitate superioara a imaginilor.
In plus, extinderea transmisiilor TV digitale ar urma sa alimenteze si ea cererea pentru televizoarele de inalta definitie. Cu toate acestea, analistii sunt preocupati de continua reducere a preturilor pentru actualele modele de televizoare cu ecran ultraplat si de majorarea capacitatilor de productie, fenomene care ar putea afecta succesul comercial al noilor televizoare SED.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.