Pornind de la o crestere a cererii din partea marilor fonduri de invetitii pentru produsele de investitii din retail, cat si de la oferta precara pe acest segment, analistii DTZ Echinox au previzionat o scadere a ratei de capitalizare a investitiilor
Pornind de la o crestere a cererii din partea marilor fonduri de invetitii pentru produsele de investitii din retail, cat si de la oferta precara pe acest segment, analistii DTZ Echinox au previzionat o scadere a ratei de capitalizare a investitiilor in domeniu. Criteriile generale urmarite de investitori in achizitionarea unui proiect de retail sunt reprezentate, conform studiului citat, de posibilitatea de optimizare a veniturilor din chirii si existenta unor contracte de inchiriere de tip institutional.
Cele mai mari tranzactii de investitii declarate oficial pe piata centrelor comerciale de pana acum au fost urmatoarele: City Mall, achizitionat de Victoria Holding si doi britanici in Q1 2006 pentru suma de 46 mil. euro, care a mai constituit obiectul unei vanzari in toamna lui 2004. Conform analistilor DTZ, tranzactia nu a fost neaparat una de investitii, intrucat proprietatea nu era inchiriata in totalitate, riscul inchirierii fiind preluat in totalitate de investitor. Moldova Mall, achizitionat de Equest in Q1/2006 la un yield de 9%, a inregistrat o valoare a tranzactiei de 34,5 milioane euro. O alta investitie a reprezentat-o Macro Mall, achizitionat de Dawnay Day in Q3/2006 pentru 19 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.