Furnizorii de comunicatii electronice care doresc sa isi inceapa activitatea in acest sector se pot lansa pe piata imediat dupa transmiterea notificarii catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, conform modificarilor si completarii
Furnizorii de comunicatii electronice care doresc sa isi inceapa activitatea in acest sector se pot lansa pe piata imediat dupa transmiterea notificarii catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, conform modificarilor si completarii unor acte normative din acest domeniu, se arata intr-un comunicat al ANRC.
Acelasi lucru va fi valabil si pentru furnizorii de servicii postale, incepand cu 31 decembrie 2006. Noile reguli privind intrarea pe piata a furnizorilor de comunicatii electronice au intrat in vigoare luni, odata cu publicarea modificarilor legislative in Monitorul Oficial.
Noile prevederi legislative creeaza conditiile ca, incepand cu 31 decembrie, piata serviciilor postale sa devina accesibila si pentru persoanele fizice. Acestea vor putea deveni furnizori de servicii postale si vor beneficia de aceleasi drepturi ca si companiile care opereaza deja in acest sector. Noile reglementari scurteaza timpii de raspuns pentru activitatile de autorizare, asigurand pietei romanesti flexibilitatea si capacitatea de a raspunde rapid mediului de afaceri european.
Modul de stabilire a tarifului de monitorizare anual, datorat ANRC de furnizorii de comunicatii electronice si servicii postale, se va modifica incepand cu 31 decembrie 2006 pentru a asigura o executie bugetara uniforma de-a lungul unui an. De asemenea, pentru a nu afecta dezvoltarea micilor companii, Autoritatea va avea posibilitatea de a exonera de la plata tarifului de monitorizare furnizorii cu o cifra de afaceri sub un anumit plafon, care va fi stabilit anual.
Furnizorii au in continuare posibilitatea de a opta ca tariful de monitorizare sa fie determinat in functie de veniturile realizate din activitatea de comunicatii electronice sau servicii postale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.