Raiffeisen Banca pentru Locuinte a deschis miercuri o unitate teritoriala la Timisoara, a patra in afara Capitalei, a anuntat, in aceeasi zi, institutia de credit. Strategia de dezvoltare a bancii pentru anul 2006 vizeaza deschiderea de reprezentante
Raiffeisen Banca pentru Locuinte a deschis miercuri o unitate teritoriala la Timisoara, a patra in afara Capitalei, a anuntat, in aceeasi zi, institutia de credit. Strategia de dezvoltare a bancii pentru anul 2006 vizeaza deschiderea de reprezentante in principalele orase, potentialul zonei fiind principalul criteriu in alegerea locatiilor. Alaturi de reprezentanta din Timisoara, RBL a mai deschis unitati teritoriale in Iasi, Cluj-Napoca si Sibiu. Activele RBL au atins la finele lunii iunie aproape 62 milioane euro, dupa ce la sfarsitul anului 2005 nivelul acestora s-a ridicat la 40 milioane euro, echivalent in lei. O tendinta ascendenta au avut si economiile clientilor RBL. La sfarsitul primului semestru, volumul total al economiilor clientilor se apropia de 41 milioane euro.
RBL Raiffeisen si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul bancii este oferit in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ. Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwäbisch Hall-Germania detin fiecare cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.