Banca Transilvania intentioneaza sa-si extinda, in urmatorii trei ani, reteaua teritoriala, formata in prezent din 314 unitati, la circa 500 de locatii, a declarat, ieri pentru Mediafax, directorul general adjunct al institutiei de credit Ionut Patra
Banca Transilvania intentioneaza sa-si extinda, in urmatorii trei ani, reteaua teritoriala, formata in prezent din 314 unitati, la circa 500 de locatii, a declarat, ieri pentru Mediafax, directorul general adjunct al institutiei de credit Ionut Patrahau. "Un numar de 500 de unitati este rezonabil pentru Banca Transilvania", a spus Patrahau. El a precizat ca banca va continua, in urmatorii ani, sa se orienteze in special catre segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, furnizand insa produse si servicii si companiilor mari. Banca Transilvania a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 58,7 milioane lei (16,6 mil. euro), cu 13% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului activelor cu 27% fata de nivelul de la finele anului 2005, la 6,25 miliarde lei (1,74 mld. euro). Dupa nivelul activelor, banca ocupa la sfarsitul primului semestru locul cinci in sistemul bancar, cu o cota de piata de 4,4%. Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca din Romania in functie de active, a anuntat recent ca reteaua teritoriala proprie va depasi 500 de unitati in urmatoarele 12-24 de luni, comparativ cu 450 de locatii in prezent. A doua mare banca de pe piata romaneasca, BRD - Groupe Societe Generale, a deschis la sfarsitul lunii august unitatea cu numarul 500. Directorul general adjunct al BRD Sorin Mihai Popa afirma la acel moment ca nivelul optim al retelei BRD este de circa 500 de unitati, astfel ca dezvoltarea retelei va continua intr-o maniera echilibrata. Casa de Economii si Consemnatiuni are cea mai extinsa retea teritoriala din Romania, de circa 1.400 de locatii. Raiffeisen Bank Romania are in vedere deschiderea a 100 de unitati in 2007, pana la 360 de locatii. De asemenea, o alta banca din Top 10, Bancpost, intentioneaza sa-si extinda, pana la finele anului, reteaua operationala la 225 de unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.