Aleodor Francu a fost audiat, ieri, de CNSAS in legatura cu un dosar al sau care a parvenit recent institutiei. Fostul sef al cancelariei primului-ministru a petrecut aproape o ora si jumatate in sediul CNSAS, timp in care a explicat membrilor Colegi
Aleodor Francu a fost audiat, ieri, de CNSAS in legatura cu un dosar al sau care a parvenit recent institutiei. Fostul sef al cancelariei primului-ministru a petrecut aproape o ora si jumatate in sediul CNSAS, timp in care a explicat membrilor Colegiului in ce a constat colaborarea sa cu Securitatea. "Ma bucur ca am avut ocazia sa vad toate documentele care ma privesc si se afla aici. Nu vreau sa declar nimic pana la un verdict al Colegiului", a spus Francu.
El a reiterat faptul ca a scris niste informari tehnice, in anii '70, atunci cand, imediat dupa terminarea facultatii, el si sotia sa, stagiari, au fost repartizati sa se ocupe de ridicarea unui baraj de la Maneciu. "Au fost niste note tehnice care nu au facut rau nimanui. Din contra, as spune", a declarat Francu. El a refuzat sa raspunda la alte intrebari referitoare la documentele invocate, ramanand neclar daca a avut sau nu vreun nume conspirativ sau vreun angajament de colaborare. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.