Lansata oficial ieri, Compania de Factoring estimeaza ca va inregistra pana la finele anului o cifra de afaceri de 35 milioane euro, potrivit directorului general Valentin Chirca. Tradusa in cota de piata, suma ar reprezenta aproximativ 4-5% din tota
Lansata oficial ieri, Compania de Factoring estimeaza ca va inregistra pana la finele anului o cifra de afaceri de 35 milioane euro, potrivit directorului general Valentin Chirca. Tradusa in cota de piata, suma ar reprezenta aproximativ 4-5% din totalul afacerilor desfasurate in Romania pe segmentul de factoring.
In acest an, valoarea totala a pietei de factoring ar putea depasi 700 de milioane euro. Costurile suportate de companiile care doresc sa utilizeze servicii de factoring includ o dobanda aplicata la partea finantata a facturii, respectiv 80%, si un comision negociabil, calculat la valoarea totala a creantei.
Dobanda este calculata in functie de media dobanzilor pe piata interbancara pentru credite BUBOR sau dobanda medie pe piata europeana EURIBOR la care se aplica o marja, in functie de ratingul clientului, care variaza in functie de rezultatele financiare ale firmei, dar si in functie de cele ale debitorilor si de istoricul acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.