Alten, companie franceza de consultanta tehnologica la nivel mondial, intentioneaza sa intre pe piata romaneasca printr-o "mica achizitie", a declarat presedintele Alten, Simon Azoulay, citat de Reuters, care a adaugat ca firma negociaza inca doua tr
Alten, companie franceza de consultanta tehnologica la nivel mondial, intentioneaza sa intre pe piata romaneasca printr-o "mica achizitie", a declarat presedintele Alten, Simon Azoulay, citat de Reuters, care a adaugat ca firma negociaza inca doua tranzactii in Europa.
La sfarsitul lunii iulie, compania a achizitionat firma franceza Idestyle, specializata in realizarea de studii in domeniul de cercetare, dezvoltare si proiectare in sectoarele auto si aeronautic. Achizitiile Alten nu s-au rezumat la Idestyle. Recent, firma olandeza de consultanta tehnologica DDA a intrat in portofoliul francezilor.
De la inceputul anului, Alten a preluat controlul asupra a cinci companii cu venituri cumulate de 80 milioane euro, iar Simon Azoulay a afirmat ca firma va continua procesul de extindere, efectuand noi achizitii.
A doua mare firma europeana de consultanta tehnologica pentru companiile din sectorul industrial, de telecomunicatii si servicii, a fost infiintata in 1988 si este prezenta pe piete europene importante, precum Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Spania si Italia. Alten are peste 8.300 angajati si estimeaza ca numarul acestora va depasi 9.000 de persoane la finele anului 2009, conform Mediafax.
Capitalizarea de piata a companiei listate la Bursa din Paris se ridica la 770 milioane euro, iar actiunile Alten se tranzactioneaza la un nivel de 16,8 ori mai mare decat cel al castigului estimat pentru anul 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.