Consiliul National al Secuilor se reuneste sambata pentru a pune la punct organizarea referendumului pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc. Vicepresedintele CNS, Ferencz Csaba, a declarat ca delegatilor scaunelor secuiesti li se va cere sa a
Consiliul National al Secuilor se reuneste sambata pentru a pune la punct organizarea referendumului pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc. Vicepresedintele CNS, Ferencz Csaba, a declarat ca delegatilor scaunelor secuiesti li se va cere sa aprobe decizia Biroului Permanent al CNS, de organizare a referendumurilor interne in fiecare localitate.
In cadrul reuniunii de la Sfantu Gheorghe va fi stabilita si procedura de desfasurare a consultarii populare si se va analiza posibilitatea initierii unor parteneriate cu organizatii civice si politice, dar si cu bisericile istorice ale maghiarimii pentru sprijinirea acestui demers. In cadrul aceleiasi sedinte, se va stabili si data exacta a urmatoarei Adunari Nationale Secuiesti, preconizata pentru luna noiembrie. Noua Adunare urmeaza sa aiba loc dupa expirarea, la 30 septembrie, a ultimatumului adresat Presedintiei, Parlamentului si Guvernului de a incepe tratativele cu CNS pentru infiintarea Tinutului Secuiesc Autonom.
Pana acum, CNS a mai organizat doua adunari ale secuimii la Odorheiu Secuiesc, pe 15 martie, si la Ditrau, in 18 iunie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.