Institutiile de credit vor fi obligate sa faca publice o serie de informatii legate de fondurile proprii, riscul de credit si adecvarea capitalului reiese dintr-un regulament publicat ieri pe site-ul BNR. Astfel, bancile vor furniza informatii succi
Institutiile de credit vor fi obligate sa faca publice o serie de informatii legate de fondurile proprii, riscul de credit si adecvarea capitalului reiese dintr-un regulament publicat ieri pe site-ul BNR. Astfel, bancile vor furniza informatii succinte cu privire la clauzele contractuale referitoare la caracteristicile principale ale fiecarui element al fondurilor proprii precum si ale componentelor aferente. Institutiile de credit sunt obligate sa publice valoarea fondurilor proprii de nivel I cu mentionarea separata a fiecarui element pozitiv si a fiecarei deduceri, valoarea totala a fondurilor proprii de nivel II precum si a nivelului III al fondurilor proprii precum si deducerile din fondurile proprii de nivel I si din fondurile proprii de nivel II si valoarea totala a fondurilor proprii eligibile. Bancile vor publica toate aceste informatii cu o frecventa mai mare decat anuala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.