Federatia Romana de Modelism (FRMD) organizeaza la Salina Slanic, intre 2 si 7 octombrie, Campionatul Mondial de Aeromodele, clasa F1D (micromodele), anunta Hotnews. Aflat la a 23-a editie, concursul a aliniat la start 15 echipe cu peste 60 de sporti
Federatia Romana de Modelism (FRMD) organizeaza la Salina Slanic, intre 2 si 7 octombrie, Campionatul Mondial de Aeromodele, clasa F1D (micromodele), anunta Hotnews. Aflat la a 23-a editie, concursul a aliniat la start 15 echipe cu peste 60 de sportivi din 11 tari, printre care Romania (avindu-l in echipa pe recordmanul mondial Aurel Popa), SUA, Franta, Germania, Anglia si Japonia. Aeromodelele din aceasta clasa au o greutate de 1,2 grame si sint puse in miscare de un motor de cauciuc de maxim 0,6 grame, lipsa curentilor de aer si a variatiilor de temperatura din salina asigurindu-le un zbor de circa 40 de minute. Salina a fost gazda a 11 campionate europene si mondiale pentru micromodele, in timp ce FRMD a organizat din 1991 peste 30 de asemenea competitii la diferite clase de aeromodele. (I.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.