O companie din Marea Britanie a dezvoltat un sistem de securitate pentru telefoanele mobile care consta in declansarea unor sunete similare tipetelor, blocarea permanenta a aparatului si stergerea tuturor datelor in cazul in care acesta este furat, t
O companie din Marea Britanie a dezvoltat un sistem de securitate pentru telefoanele mobile care consta in declansarea unor sunete similare tipetelor, blocarea permanenta a aparatului si stergerea tuturor datelor in cazul in care acesta este furat, transmite Reuters, citata de Mediafax. Tehnologia Remote XT, destinata sa scoata din uz telefoanele mobile in cazul in care acestea sunt furate, functioneaza prin instalarea unui software pe sistemul de operare al telefonului mobil pe care proprietarul il poate activa sunand la un call center dupa ce telefonul este furat. Un reprezentant al call center-ului activeaza sistemul de securitate de la distanta.
Directorul companiei care a dezvoltat tehnologia Remote XT, Mark Whiteman, a declarat ca sunetele declansate de sistemul de securitate sunt foarte acute, atragand atentia pe o arie destul de mare. Alarma poate fi dezactivata daca se scoate bateria din telefonul mobil, dar se va declansa imediat ce bateria va fi pusa din nou in aparat. Alarma nu poate fi dezactivata prin schimbarea cartelei SIM.
"Am conceput si o mica bomba daca se doreste stergerea completa a datelor... in cazul in care telefonul a fost furat, care face ca aparatul sa nu mai poata fi folosit de hot", a adaugat Whiteman.
Pentru moment, sistemul functioneaza doar in cazul telefoanelor "inteligente", care opereaza cu sisteme de tipul Symbian sau Windows Mobile, dar se estimeaza ca in urmatorii doi ani, software-ul va putea fi aplicat pe toate tipurile de telefoane mobile. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.