Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, cere CNSAS rediscutarea dosarului sau de ofiter al DIE. "Stiu ca au existat semne de intrebare asupra modului in care s-au eliberat vechile certificate si atunci cred ca este corect sa cer o noua evaluare la CN
Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, cere CNSAS rediscutarea dosarului sau de ofiter al DIE. "Stiu ca au existat semne de intrebare asupra modului in care s-au eliberat vechile certificate si atunci cred ca este corect sa cer o noua evaluare la CNSAS" a declarat Ionescu, cel care a fost prefect doar cinci zile tocmai din cauza trecutului sau de ofiter.
Democratul sustine ca atributiile sale in domeniul spionajului economic in Occident l-au ferit de actiuni de politie politica impotriva cetatenilor romani. In consecinta, numele sau nu apare in dosarele unor persoane urmarite de catre Securitate. "N-am facut rau nimanui, n-am actionat impotriva vreunei persoane si ceea ce am facut a fost sa promovez exporturile Romaniei si am obtinut informatii politice care erau necesare tarii", a spus Ionescu. El a aratat ca nu a invatat sase limbi straine doar pentru a-i urmari pe cetatenii romani.
Silvian Ionescu a primit deja un certificat de buna purtare de la CNSAS in timpul mandatului lui Gheorghe Onisoru.
Pentru examinarea dosarului sau, a fost nevoie de infiintarea unei comisii mixte CNSAS-SRI-SIE. Acum, seful Garzii de Mediu si unul din oamenii-cheie ai PD in timpul campaniei electorale din 2004, vrea ca numele sau sa fie curatat de suspiciunile care planeaza asupra activitatii sale dinainte de 1989.
El a apreciat ca speculatiie pe aceasta tema fac parte dintr-o tentativa de discreditare a presedintelui Traian Basescu, desi cei doi nu s-au cunoscut inainte de Revolutie.
Cererea lui Ionescu survine inainte ca Senatul sa voteze eliminarea din legea CNSAS a sintagmei "politie politica", exprimare care a facut ca CNSAS sa fie nevoit sa absolve mai multi politicieni.
Pe de alta parte, demersul pedistului comporta si anumite riscuri, Emil Boc anuntand ca, daca CNSAS va gasi probe care sa-l acuze, el va fi exclus din partid.
Deocamdata, PD are incredere in Silvian Ionescu datorita certificatului ORNISS primit de acesta, "pe care putini membri ai guvernului il au, ceea ce inseamna ca, din punct de vedere al institutiilor statului, nu a facut politie politica", a declarat presedintele democrat, Emil Boc.
Silvian Ionescu a fost desemnat, in ianuarie 2005, drept prefect de Bucuresti, dar a demisionat la scurt timp dupa ce presedintele Basescu s-a aratat dezamagit de alegerea facuta de PD, tocmai datorita trecutului sau de ofiter al Directiei de Informatii Externe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.