Nivelul ridicat al vanzarilor auto din luna septembrie, consemnate de constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor, a reprezentat un nou record, transmite Reuters, citat de Mediafax. Fata de perioada similara a anului trecut, vanzarile Hyundai au inr
Nivelul ridicat al vanzarilor auto din luna septembrie, consemnate de constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor, a reprezentat un nou record, transmite Reuters, citat de Mediafax. Fata de perioada similara a anului trecut, vanzarile Hyundai au inregistrat o crestere de 52,3%, ajungand la 264.014 de unitati.
Vanzarile din strainatate ale celui de-al saselea mare constructor auto la nivel mondial, impreuna cu grupul afiliat Kia Motor, au inregistrat 207.921 vehicule, in crestere cu 53,8%. Pe piata sud-coreeana au avansat cu 47,1% in raport cu luna septembrie 2005, cand Hyundai s-a confruntat cu o greva a angajatilor, ajungand la 56.093 luna trecuta.
Raportate la luna august a anului in curs, vanzarile au urcat cu 23% in septembrie, iar cresterea exporturilor a fost de 27,4%.
"Estimam o crestere a vanzarilor, pe ansamblu, pe fondul avansului sustenabil inregistrat pe pietele din strainatate, cu toate ca vanzarile locale ar putea scadea in luna octombrie, cand are loc Chusok", a declarat purtarorul de cuvant Jake Jang, referindu-se la sarbatoarea nationala care va incepe pe 5 octombrie.
Hyundai, companie cu o valoare de piata de 18,5 miliarde de dolari, detine unitati de productie in Coreea de Sud, Statele Unite, China, India si Turcia. Grupul auto a vandut 2,7 milioane de unitati pe piata locala si 750.000 de vehicule in strainatate in anul 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.