Asiguratorul german Allianz a lansat o polita unit-linked al carei randament variaza in functie de evolutia actiunilor europene. Polita garanteaza clientului capitalul investit in proportie de 100% la care se adauga o dobanda garantata si eventuale v

Asiguratorul german Allianz a lansat o polita unit-linked al carei randament variaza in functie de evolutia actiunilor europene. Polita garanteaza clientului capitalul investit in proportie de 100% la care se adauga o dobanda garantata si eventuale venituri suplimentare rezultate din variatiile actiunilor europene. Denumita Allianz Index 50, polita este disponibila intr-o editie limitata in Bulgaria, Croatia, Cehia, Polonia, Romania si Slovacia, potrivit unui comunicat al Allianz AG, remis, luni, agentiei Mediafax, de filiala locala a grupului german.
"Asigurarea de viata Allianz Index 50 raspunde nevoilor de capitalizare pe termen lung ale clientilor nostri. Produsul imbina avantajele protectiei oferite de politele de asigurare de viata clasice cu capitalizare, cu beneficiile suplimentare oferite de piata de capital", a afirmat Werner Zedelius, membru al comitetului de conducere al Allianz AG. Polita va putea fi contractata pe o perioada fixa, de zece ani. Prima minima care poate fi investita este de 2.500 de euro. Allianz Index 50 ofera la maturitate o dobanda garantata, peste garantia de capital. Totodata, fata de returnarea sumei investite in proportie de 100% dupa 10 ani (garantia de capital), in Romania de exemplu, clientul primeste, in plus, 20% din prima platita (garantia oferita de dobanda). Procentul de 20% este asigurat printr-un angajament de plata cotat cu ratingul "A plus", oferit de Dresdner Bank, care garanteaza un randament minim de 120% la maturitate. Dresdner Bank este o companie membra a grupului Allianz, situata pe locul trei in clasamentul bancilor in Germania.

Castiguri peste dobanda

In functie de performantele de pe piata de capital, la terminarea contractului, clientii pot beneficia de un castig suplimentar fata de cel oferit de dobanda garantata. In decursul a zece ani, in perioada decembrie 1995-decembrie 2005, randamentul mediu al indicelui Dow Jones Euro Stoxx 50 pe piata de capital s-a dublat.
"Cu toate ca performanta trecuta reprezinta numai un indicator al dezvoltarii viitoare, in conditii similare, clientii ar obtine randamente substantial mai ridicate decat minimul garantat prin asigurarea de viata Allianz Index 50", se precizeaza in comunicat. Compania mentioneaza ca rezultatele anterioare pot fi diferite de cele estimate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.