Capitalul social al Bancii Comerciale Carpatica ar putea fi majorat cu 24 milioane de lei, prin emiterea a 0,24 milioane de actiuni noi, cu valoare nominala de 0,1 lei, la un pret de emisiune de 0,15 lei pe unitate. Astfel, capitalul bancii va ajunge
Capitalul social al Bancii Comerciale Carpatica ar putea fi majorat cu 24 milioane de lei, prin emiterea a 0,24 milioane de actiuni noi, cu valoare nominala de 0,1 lei, la un pret de emisiune de 0,15 lei pe unitate. Astfel, capitalul bancii va ajunge la 135 milioane lei. Actionarii institutiei au fost convocati la Adunarea Generala Extraordinara, pentru data de 11 noiembrie. Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, data de inregistrare a actionarilor asupra carora se rasfrang hotararile AGEA a fost stabilita la 4 decembrie. Actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate.
Ultima majorare de capital a fost efectuata in luna august, cand actionarii bancii au primit actiuni noi, in loc de dividende. Astfel, capitalul social al bancii era de 115,7 milioane lei. In structura actionariatului, directorul general al bancii, Ilie Carabulea, detine 35,75% din capitalul social.
Banca Carpatica a inregistrat in primele sese luni o valoare a activelor de 1,17 miliarde lei, in crestere cu 27,4% fata de finalul anului trecut. Totodata, profitul net a ajuns la 8,7 milioane lei, cu 4,68% mai mare decat in aceeasi perioada din 2005.
Titlurile bancii sunt listate la prima categorie a BVB, in sedinta de ieri inregistrand o crestere de 6,86% fata de sedinta precedenta, la o valoare a tranzactiilor de 0,58 milioane de lei. La inchiderea sedintei, actiunile Bancii Comerciale Carpatica au ajuns la un pret unitar de 0,51 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.