Presedintele Basescu vede ca fiind viabile alegerile anticipate anul viitor, ii sugereaza lui Tariceanu sa-si caute un inlocuitor si spera intr-un nou guvern.

Seful statului a dat, aseara, la emisiunea 100 % a lui Robert Turcescu de
Presedintele Basescu vede ca fiind viabile alegerile anticipate anul viitor, ii sugereaza lui Tariceanu sa-si caute un inlocuitor si spera intr-un nou guvern.

Seful statului a dat, aseara, la emisiunea 100 % a lui Robert Turcescu de la Realitatea TV semnalul unei posibile schimbari a actualului executiv.

In opinia lui Basescu, dupa data de 1 ianuarie 2007, o data cu aderarea la Uniunea Europeana "este posibil sa se faca o reasezare a guvernului care sa depaseasca nivelul de simpla reducere numerica si realocare de atributiuni." Mai mult, presedintele sugereaza ca ar fi util ca Tariceanu sa plece din fruntea executivului, dar pare ca lasa decizia la latitudinea acestuia: "Este posibil ca premierul sa constate ca urmeaza un alt drum greu. Si este in practica democratica desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern. Este posibil. Dar asta tine de premier si nu de mine". El este de parere ca plecarea lui Tariceanu si formarea unui nou guvern reprezinta "solutia cea mai buna pentru tara", precum si "posibilitatea de relansare a unei guvernari dupa doi ani care au avut ca final intrarea in UE." Basescu a adaugat ca "nimeni nu e de neinlocuit, de la presedinte si pina la orice om politic." Presedintele a insistat asupra faptului ca "aici e vorba de o actiune politica necesara si oportuna." Basescu a deplins faptul ca pina acum nu s-au facut alegerile pentru reprezentant ii romani in Parlamentul European: "Trebuie sa facem alegeri pentru Parlamentul European. Intram in UE, dar nu avem drept de vot in Parlament pentru ca nu am fost capabili sa organizam alegeri". Traian Basescu nu a renuntat nici la ideea sa mai veche a alegerilor anticipate despre care spune ca "sint o solutie". El are si un argument: "decit sa ne tiriim inca doi ani asa mai bine un guvern puternic." Basescu a nu ocolit nici implicarea consilierului prezidential Theodor Stolojan intr-un proiect politic de sorginte liberala. Daca Stolojan se va implica in acest proiect politic, Basescu are convingerea "ca nu va trebui sa-i cer domnului Stolojan (sa plece - n.r.), dinsul stie foarte bine ce implica postura de consilier prezidential". Presedintele la mai catalogat pe maresalul Ion Antonescu ca fiind un militar foarte bun, dar nu stralucit, si care "a facut un mare rau Romaniei".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.