Programul "Animalele de rasa" va fi lansat duminica in localitatea Campulung-Moldovenesc, unde Ministerul Agriculturii finanteaza credite pe 10 ani pentru popularea fermelor cu animale de rasa si cu 50 la suta din valoarea animalelor pentru cei care

Programul "Animalele de rasa" va fi lansat duminica in localitatea Campulung-Moldovenesc, unde Ministerul Agriculturii finanteaza credite pe 10 ani pentru popularea fermelor cu animale de rasa si cu 50 la suta din valoarea animalelor pentru cei care vor creste bovine, ovine si capre de rasa, a declarat la Brasov ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. "Vrem sa dam acest ajutor crescatorilor de animale de rasa ca sa reziste concurentei europene, dar suntem interesati si pentru mentinerea cotei de lapte cu UE", a spus ministrul Agriculturii. Flutur a mentionat ca in aceasta toamna va aparea legea de crestere a porcinelor, care va reglementa regimul de crestere al acestor animale, atat pentru consumul propriu din gospodariile populatiei, cat si in ferme. De asemenea, legea va reglementa regimul de circulatie a porcinelor de vanzare. Inainte de definitivarea legii va avea loc o dezbatere cu asociatiile crescatorilor de porci. Gheorghe Flutur a precizat ca in prezent mai exista in tara 68 de focare de pesta porcina, toate in gospodariile populatiei, in special in sud si in zona Transilvaniei, fata de 480 de focare, cate erau la inceputul anului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.