Social-democratii vor sa fie consultati de coalitia de guvernamant in ceea ce priveste persoana pe care Romania o va nominaliza pentru Comisia Europeana. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca partidele din coalitie "se umplu
Social-democratii vor sa fie consultati de coalitia de guvernamant in ceea ce priveste persoana pe care Romania o va nominaliza pentru Comisia Europeana. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca partidele din coalitie "se umplu de ridicol" in goana lor dupa ocuparea functiei de comisar. Pesedistii ameninta ca, daca nu li se va cere parerea, se vor folosi de influenta lor in Partidul Socialistilor Europeni pentru a bloca numirea candidatului propus de putere. "Influenta PSD pe langa al doilea grup din punct de vedere numeric din Parlamentul European ar trebui sa conteze si sa diminueze aroganta celor de la putere", a declarat senatorul Cristian Diaconescu.
Acesta a invocat convorbirea pe care conducerea PSD a avut-o cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.
Acesta ar fi spus ca el va avea ultimul cuvant in aceasta chestiune, iar candidatura potrivita va fi una care tine mai putin de activismul politic, cat de competentele profesionale si de "un profil european bine conturat".
In consecinta, pesedistii au decis sa intervina pe langa grupul socialist din Parlamentul European pentru a lua o decizie in functie de recomandarea PSD.
Intrebat daca ministrul de Justitie, Monica Macovei, indeplineste conditiile de profesionalism si are profilul european cerut de PSD, Diaconescu a refuzat sa se pronunte.
Numele vehiculate pana acum pentru postul de la CE sunt Monica Macovei, Leonard Orban, Anca Boagiu si Sorin Frunzaverde.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.