Saga scandalului de dumping a pantofilor ieftini continua in Uniunea Europeana. Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, Marea Britanie, Germania si Suedia s-au opus interzicerii introducerii de tarife pentru importurile de pantofi chinezesti, acum a ve
Saga scandalului de dumping a pantofilor ieftini continua in Uniunea Europeana. Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, Marea Britanie, Germania si Suedia s-au opus interzicerii introducerii de tarife pentru importurile de pantofi chinezesti, acum a venit randul Italiei sa ia partea statelor est-europene in problema excluderii Belarusului de la Sistemul Generalizat de Preferinte, intr-o miscare care a fost interpretata drept razbunarea Romei impotriva celor trei nordici.
Pe 26 septembrie, guvernul de la Roma a decis sa se abtina de la un vot in privinta sanctiunilor ce trebuie impuse Belarusului din cauza unor acuzatii de incalcare a normelor internationale privitoare la functionarea sindicatelor. Abtinerea Italiei lasa drum liber pentru ca Polonia, Lituania si Letonia sa blocheze eliminarea Belarusului din Sistemul Preferential din cauza acestor acuze. Miscarea Italiei este cu atat mai mult interpretata ca o razbunare cu cat pare ilogic ca un guvern de stanga, cum este cel condus de Romano Prodi, sa nu fie in mod normal interesat de respectarea drepturilor sindicatelor intr-o tara in care ele sunt in pericol, asa cum este Belarusul.
Decizia statelor nordice, luata cu cateva saptamani in urma, de a nu limita importurile de incaltaminte chinezeasca, a lovit mai ales producatorii europeni din statele din sudul Europei, printre care si pe cei italieni. De aceea, se speculeaza acum ca regimul de la Roma a intervenit impotriva pozitiei nordicilor, mai ales pentru a-si intari pozitia in negocieri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.