Angajatii Companiei Nationale a Huilei, responsabili cu securitatea muncii, se vor intalni cu reprezentantii Ministerului Muncii si cei ai Ministerului Sanatatii pentru a discuta masuri pentru securitatea muncii. Ministrul Economiei si Comertului, Co
Angajatii Companiei Nationale a Huilei, responsabili cu securitatea muncii, se vor intalni cu reprezentantii Ministerului Muncii si cei ai Ministerului Sanatatii pentru a discuta masuri pentru securitatea muncii. Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, s-a intalnit la sfarsitul saptamanii cu membri ai conducerii CNH si ai sindicatelor miniere din Valea Jiului, carora le-a cerut sa elaboreze un plan detaliat de implementare a masurilor de securitate a muncii in minerit, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Seres a mai cerut CNH sa isi majoreze productia pentru a completa stocurile de carbune pentru iarna. De la inceputul acestui an au avut loc mai multe accidente in mina, cel mai grav fiind cel petrecut in ianuarie la mina Anina, soldat cu sapte morti si mai multi raniti. Cele mai recente accidente au avut loc la inceputul lunii august, cand doi mineri au murit in subteran la exploatarea Baia Noua, iar trei mineri de la Lupeni s-au intoxicat cu gaz metan in timp ce lucrau in subteran.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.