Academia spaniola de cinema a selectionat filmul "Volver", in regia lui Pedro Almodovar, pentru a reprezenta Spania la categoria cel mai bun film strain, la editia din 2007 a premiilor Oscar. "Volver" fusese preselectionat de Academia spaniola de fil
Academia spaniola de cinema a selectionat filmul "Volver", in regia lui Pedro Almodovar, pentru a reprezenta Spania la categoria cel mai bun film strain, la editia din 2007 a premiilor Oscar. "Volver" fusese preselectionat de Academia spaniola de film alaturi de "Alatriste", in regia lui Agustin Diaz Yanes, si "Salvador", in regia lui Manuel Huerga.
In mai, la editia de anul acesta a festivalului de la Cannes, lungmetrajul "Volver" a castigat premiile pentru cel mai bun scenariu si pentru cea mai buna actrita.
"Volver" este un omagiu adus de regizorul Pedro Almodovar femeilor in general si in special mamei sale, iar barbatii sunt cantonati in roluri secundare. "Totul in acest film este inspirat de femeile care au existat in viata mea. Era vorba despre femei puternice care s-au confruntat cu mari probleme", a comentat cineastul pe cand se afla cu filmul la Festivalul de la Cannes.
Saptamana trecuta, Almodovar a primit pentru acelasi film premiul Fipresci, din partea criticilor, la cea de-a 54-a editie a Festivalului International de film de la San Sebastian.
Romania a propus pentru Oscarul la categoria cel mai bun film strain filmul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", de Catalin Mitulescu. Dintre filmele inscrise de diferite tari, Academia americana de film va nominaliza cinci lungmetraje care vor intra in competitie la categoria cel mai bun film strain, la cea de-a 79-a editie a premiilor Oscar, care va avea loc in februarie 2007.
Almodovar a mai castigat un premiu Oscar la aceeasi categorie, in martie 2000, pentru lungmetrajul "Totul despre mama mea".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.