Romania va fi prezenta la Targul de Carte de la Frankfurt, intre 4 si 8 octombrie, cu un stand ce include peste o mie de carti, grupate sub tema generala "Memorie si viziune".
Standul national organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER
Romania va fi prezenta la Targul de Carte de la Frankfurt, intre 4 si 8 octombrie, cu un stand ce include peste o mie de carti, grupate sub tema generala "Memorie si viziune".
Standul national organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER) si finantat de Ministerul Culturii si Cultelor ocupa o suprafata de 96 mp si va include titlurile unui numar de 46 de edituri. Tema "Memorie si viziune" este preluata si de catalogul standului care se deschide cu o prezentare a lui Mircea Vasilescu de la revista Dilemateca, informeaza AER.
Catalogul standului prezinta peste 120 de aparitii editoriale recente semnate de autori romani.
Tema generala deschide, atat in expunerea standului, cat si in cadrul catalogului, sase sectiuni: literatura contemporana, jurnale si memorii, istorie si mit, Romania in cuvinte si imagini (cuprinde ghiduri si albume despre Romania si arta romaneasca), traduceri si dictionare si carti de invatat limbi straine. De organizarea standului Romaniei la Frankfurt s-au ocupat Doina Marian, din partea AER, si arhitectul Razvan Luscov, care a asigurat proiectarea si designul standului.
Ministerul Culturii si Cultelor, Institutul Cultural Roman si Comisariatul pentru Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007 organizeaza la standul Romaniei noua evenimente de promovare.
Targul de carte de la Frankfurt este cel mai mare din lume ca numar de expozanti si ca suprafata.
Anul acesta, organizatorii asteapta peste 280.000 de vizitatori.
In jur de 7.000 de expozanti din peste o suta de tari vor expune peste 350.000 de carti si produse media, vor vinde si vor cumpara drepturi de autor, vor participa la conferinte si seminarii pe teme legate de piata de carte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.