Angajatii din sistemul bancar au fost detronati la salarii de catre cei din industria farmaceutica. Diferenta la un salariu mediu brut este de aproximativ 8%.

Cel putin din punctul de vedere al salariilor medii, mitul romanului care lu
Angajatii din sistemul bancar au fost detronati la salarii de catre cei din industria farmaceutica. Diferenta la un salariu mediu brut este de aproximativ 8%.

Cel putin din punctul de vedere al salariilor medii, mitul romanului care lucreaza in banca a cam apus. Potrivit studiului PayWell realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC), anul acesta angajatii din industria farmaceutica au cistigat cel mai bine, pastrindu-se astfel clasamentul de anul trecut. Vorbind despre salariul mediu brut, acestia s-au detasat de colegii lor care lucreaza in banci cu peste 8%, primind lunar in jur de 2.900 de lei brut, fata de peste 2.660 cit a incasat personalul din institutiile bancare. La o distanta destul de mica de pozitia a doua, in topul domeniilor de activitate unde se plateste cel mai bine se situeaza industria IT&C, unde salariul mediu este de 2.648 de lei. Ceva mai jos in top, diferentele sint insa din ce in ce mai importante. Astfel, daca in pharma, banking si IT&C angajatii primesc in medie peste 2.000 de lei, in celelalte industrii media de-abia sare de 1.500 de lei. Si aceasta doar in sectoarele auto (dealeri) si industrial. In retail, salariul mediu se situeaza sub pragul de 1.000 de lei.

Cresteri de pina la 57%

Anul acesta a fost unul extrem de bun si in ceea ce priveste majorarile salariale. Nu pentru toate sectoarele si pentru toate categoriile de angajati insa.

Spre exemplu, un manager primeste acum cu 16% mai mult decit anul trecut, salariul ajungind astfel la 11.650 de lei pe luna. Cea mai spectaculoasa majorare de salariu, de 57%, au simtit-o insa managerii departamentelor de logistica, al caror salariu pornea de la o baza mult mai mica, comparativ cu omologii lor din alte departamente. Acestia au ajuns astfel sa primeasca un brut de aproximativ 6.700 de lei.

Tot peste medie a crescut si remuneratia angajatilor din conducerea departamentelor de IT. Este vorba despre 19%, acestia ajungind sa cistige in medie 11.200 de lei, adica cel mai mult dintre toti managerii de departamente.

In ceea ce priveste salariile specialistilor, studiul indica o majorare de 17%, de pina la 3.190 de lei. Pe departamente, cel mai bine remunerati sint specialistii din domeniul juridic, care cistiga lunar in medie 3.170 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.