Registrul general tinut de Banca Centrala include 15 institutii financiare nebancare, iar registrul special o singura IFN, a declarat ieri Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. In registrul de evidenta au fost inscrise 987 case de amanet si aj
Registrul general tinut de Banca Centrala include 15 institutii financiare nebancare, iar registrul special o singura IFN, a declarat ieri Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. In registrul de evidenta au fost inscrise 987 case de amanet si ajutor reciproc. "Cauzele prelungirii termenului de finalizare a procesului de inscriere fata de 1 octombrie 2006 au fost depunerea a aproximativ 90% din documentatia de notificare pana la 3 august si diverse deficiente de forma si continut ale documentatiei transmise de IFN", a afirmat Georgescu. Declararea existentei IFN si inscrierea pe listele bancii centrale a reprezentat prima etapa a procesului de reglementare a domeniului institutiilor de credit nebancare. Aceasta este urmata de notificare, care consta in dovada indeplinirii cerintelor prevazute in ordonanta cu referire la activitatea IFN, si, apoi, de inscrierea in registre dupa depunerea documentatiei necesare. Pana in prezent, au fost notificate 161 de societati de leasing financiar, 17 societati de credit de consum, patru societati de credit ipotecar si 14 societati care ofera microcredite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.