Ieri, breasla plasticienilor s-a reunit la galeria "Apollo" pentru decernarea premiilor UAP- 2005. Juriul, prezidat de pictorul Teodor Moraru, din care au facut parte artisti si critici de arta - Puiu Antemir, Ion Berendea, Vlad Calboreanu, Dan Covat
Ieri, breasla plasticienilor s-a reunit la galeria "Apollo" pentru decernarea premiilor UAP- 2005. Juriul, prezidat de pictorul Teodor Moraru, din care au facut parte artisti si critici de arta - Puiu Antemir, Ion Berendea, Vlad Calboreanu, Dan Covataru, Liviana Dan, Mihai Fordea, Eugen Alexandru Gustea, Vasile Olac, Mircea Muntenescu, Doina Pauleanu si Gheorghe Vida - a decis. Marele Premiu a revenit pictoritei octogenare Silvia Cambir. Pictorul Sorin Ilfoveanu si sculptorul Adrian Ilfoveanu au fost laureatii ex-aequo ai Premiului Juriului.
Premiul de Excelenta a intrat in posesia Filialei Multimedia Bucuresti - Galeria HT 003. Pictorul septuagenar Aureliu Razvan Ionescu si pictorul Viorel Toma au fost rasplatiti cu Premiul pentru Pictura ex-aequo. Pictorul si graficianul Nicolae Aurel Alexi si pictorul si graficianul Aurel Bulacu au fost fericitii castigatorii ai Premiului pentru Grafica ex-aequo.
Mariana Bandarau a intrat in posesia Premiului pentru Arte Textile, iar Premiul pentru Scenografie i-a revenit lui Constantin Ciubotaru. Nu au ramas neonorate nici Artele Focului, premiul fiind acordat Eugeniei Pop, in timp ce Premiul pentru Creatie Pictura Religioasa a facut-o fericita pe Elena Murariu.
Viorel Grimalschi a asteptat ceva timp pana sa fie recunoscut as in domeniul Restaurare Pictura, in timp ce Vasile Muresan-Murivale si-a sporit colectia distinctiilor obtinute in ultimii 14 ani cu un binemeritat Premiu pentru Ambient-Instalatii. Nici designerii nu au fost mai prejos. DesignR 05 - format din Ionut Setran, Liviu Mihalache, Lucian Toma, Marcel Klamer, Nicolae Chiuchindel, Rodica Zanian, Rozalia Dunst si Stefan Dunst - a fost rasplatit cu Premiul pentru design ex-aequo.
Premiul pentru Foto-Video-Performance a revenit unui as tanar: Nicu Ilfoveanu. Dumitru Gorzo a plecat acasa cu Premiul pentru Tineret. Critica de arta se pare ca a fost la inaltime in 2005 prin Maria Magdalena Crisan, laureata premiului.
Fundatia "Pictor Alexandru Tipoia" a acordat "Premiul Alexandru Tipoia" pentru cea mai buna expozitie a unui tanar artist, in persoana Simonei Vilau. Anul acesta se incheie si cu o surpriza pentru cinci dintre aspirantii la Bursele UAP: Adriana Badea, Anca Bodea, Daniel Codrescu, Sabin Pompei Grapini si Daniela Vasiliu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.