As putea incepe simplu acest periplu sumar prin universul creatiei Adrianei Blendea din ultimii ani. Este atat de sensibila, riguroasa si constanta in demersul sau, incat o privire retrospectiva asupra selectiei lucrarilor expuse recent la Palatul Mo
As putea incepe simplu acest periplu sumar prin universul creatiei Adrianei Blendea din ultimii ani. Este atat de sensibila, riguroasa si constanta in demersul sau, incat o privire retrospectiva asupra selectiei lucrarilor expuse recent la Palatul Mogosoia are darul de a-ti spori bucuria acestui popas vizual. Cu atat mai mult cu cat ecoul mesajului sau frust trece dincolo de peretii Palatului Brancovenesc, pentru a locui, intr-o asezare fireasca, intre paginile catalogului-album editat cu acest prilej; o prelungire necesara a vietii "Alegoriilor", "Volutelor si Vartejurilor","Retelelor si traiectoriilor" si, mai ales, a "Arborilor" din care isi trage seva comentariilor grafice de o particulara vibratie poetica; un cumul de energii temperat- explozive, repere spirituale si biografice, deopotriva, reconsiderare a radacinilor afective, miraj si simbol, "recompunere a perfectiunii primordiale". De fapt, Adriana Blendea, a carei matrice artistica isi reclama fast sorgintea genetica - este fiica apreciatei familii de artisti Blendea - traieste si creeaza, de ani buni, in capitala Frantei. Avantaj rar si provocare zdrobitoare. "Privind anumite parcursuri picturale, spune pictorita, uneori ma destabilizeaza concluzia renuntarii, cand ea apare la capatul traseului ca o acceptare a esecului inaintea reintegrarii teluricului (...). Din cautarile mele, care de-a lungul anilor au insumat o serie de motive considerate mai mult sau mai putin <>, am realizat intr-o buna zi ca toate aceste teme, supuse unei cromatici recurente si minimaliste, decurgand unele din altele, ma ajuta sa-mi decantez viziunea asupra lumii si, finalmente, converg spre un fel de rarefiere emblematica, precum aerul din varful muntelui, care desi e mai putin dens, este mai pur".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.