Cererea din termocentrale depaseste posibiltatile ortacilor.

Administratia Companiei Nationale a Huilei a decis, de comun acord cu sindicatele miniere, ca in trimestrul al patrulea al acestui an minerii sa lucreze si in zilele de simba
Cererea din termocentrale depaseste posibiltatile ortacilor.

Administratia Companiei Nationale a Huilei a decis, de comun acord cu sindicatele miniere, ca in trimestrul al patrulea al acestui an minerii sa lucreze si in zilele de simbata si duminica, pentru a asigura stocul de carbune necesar termocentralelor pentru perioada de iarna. Directorul general al CNH Petrosani, Daniel Surulescu, a declarat ca pentru trimestrul al patrulea compania s-a angajat sa livreze 83.000 de tone de huila termocentralei Paroseni, o medie de 6.500 de tone/zi lucratoare catre termocentrala Mintia si 20.000 de tone de carbune termocentralei Doicesti.

"Programul de lucru special presupune ca simbata sa fie zi obisnuita de lucru, in timp ce duminica productia sa fie la nivelul a jumatate dintr-o zi normala de lucru", a spus Surulescu. Administratia CNH sustine ca a preconizat o crestere a productiei de huila, dar si a veniturilor si a salariilor minerilor, dupa implementarea acestui program special de lucru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.