Presa franceza si jucatorii lui Lyon s-au aratat impresionati de atitudinea publicului din Ghencea, care a aplaudat echipa antrenata de Gerard Houllier dupa ce a inscris golul de 3-0, in partida de marti seara cu Steaua, din cadrul grupei E a Ligii C
Presa franceza si jucatorii lui Lyon s-au aratat impresionati de atitudinea publicului din Ghencea, care a aplaudat echipa antrenata de Gerard Houllier dupa ce a inscris golul de 3-0, in partida de marti seara cu Steaua, din cadrul grupei E a Ligii Campionilor. "Omagiile cele mai sincere vin adesea de la adversari. Nu se vor uita aplauzele a 30.000 de suporteri stelisti la adresa unei echipe, Lyon, care urma sa invinga", scrie "Le Progres" din Lyon. Publicatia citata noteaza ca pentru locul doi in grupa se lupta Real Madrid si Steaua, in acest sens existand "indicii solide". Jurnalul mentioneaza ca Lyon a avut la Bucuresti "o demonstratie de forta". Cotidianul "Le Dauphine Libere" din Lyon a scris ca atitudinea suporterilor romani semnifica atat o forma de respect, cat si una de fatalism. "Lyon distruge tot", a titrat publicatia din Lyon. "Ca un combatant valoros care recunoaste superioritatea adversarului, caldurosul public din Ghencea s-a ridicat ca un singur om si a aplaudat-o pe Lyon dupa inscrierea golului trei. A fost respect in aceasta atitudine, dar si o forma de fatalism. Romanii s-au inclinat in fata masinariei OL. Campionat, Liga Campionilor, OL nu face diferenta. Castiga, ia puncte, multe puncte si marcheaza goluri, multe goluri, 24 in noua meciuri din acest sezon. Houllier a explicat succesul echipei sale prin trei factori: fiecare jucator are ambitia sa progreseze, apoi echipa a ajuns la o maturitate fotbalistica si psihologica, iar atmosfera este exceptionala", a scris "Le Dauphine Libere". Si fotbalistii au fost impresionati de public. "La final, recunoscand o echipa buna, ne-au aplaudat", a comentat Benzema pentru site-ul oficial al clubului francez, in timp ce Juninho a declarat pentru TF 1 ca "este foarte placut sa fii aplaudat la finalul meciului de publicul echipei adverse, care a fost respectuos chiar si cand si-a sustinut favoritii. Este importanta aceasta atitudine a publicului fata de noi. Am observat ca incepe sa se schimbe atitudinea fata de noi, suntem mai respectati". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.