Tenisul masculin romanesc va avea de trecut un nou examen extrem de dificil in Cupa Davis, echipa noastra urmand sa joace, conform tragerii la sorti efectuate, ieri dimineata, la Foro Italico din Roma, impotriva galonatei selectionate a Frantei, in c
Tenisul masculin romanesc va avea de trecut un nou examen extrem de dificil in Cupa Davis, echipa noastra urmand sa joace, conform tragerii la sorti efectuate, ieri dimineata, la Foro Italico din Roma, impotriva galonatei selectionate a Frantei, in cadrul turului inaugural din Grupa Mondiala. Cum ultima disputa oficiala dintre cele doua echipe a avut loc in urma cu trei ani la Bucuresti, reprezentantii Hexagonului castigand atunci cu scorul general de 4-1, organizatorii Cupei Davis au anuntat ca intalnirea programata sa se dispute anul viitor, in februarie, va fi gazduita de Franta. La putin timp dupa aflarea viitorului adversar, presedintele FR Tenis, legendarul Ilie Nastase, a declarat ca daca Victor Hanescu se va reface si va juca in meciul cu Franta, atunci echipa noastra ar putea avea sanse de calificare in turul al doilea. "Imi pare bine ca am cazut cu Franta, asa ma mai duc si eu acasa, la Paris. La acest nivel nu stiu cu cine mi-ar fi convenit sa jucam, caci toate echipele sunt foarte puternice in Grupa Mondiala. Poate cu Belarus nu as fi vrut sa jucam, mai ales ca am fi evoluat tot in deplasare. Deocamdata, nu stiu cine va juca la noi. Daca joaca Hanescu, s-ar putea sa avem ceva sanse, daca nu, nu avem. Daca va juca din nou doar Andrei Pavel la simplu va fi foarte greu in fata francezilor. De altfel, noi ne gandim cum sa formam o echipa, iar francezii pot face trei loturi competitive", a declarat fostul lider mondial al tenisului profesionist. De aceeasi parere cu fostul mare jucator este si capitanul echipei noastre de Cupa Davis, Florin Segarceanu, care considera ca tricolorii au doar 40% sanse sa elimine, in deplasare, echipa Frantei. "Tragerea la sorti a fost una nefericita pentru noi. Imi doream foarte mult sa jucam pe teren propriu si aveam sanse de peste 50% ca acest lucru sa se intample. Nu aveam vreo favorita dintre posibilele adversare, dar voiam sa jucam acasa. Francezii sunt favoriti, pentru ca au jucatori de valoare, dar cred ca si noi avem 40% sanse de calificare in turul secund", a punctat Florin Segarceanu. Conform datelor oficiale, in vreme ce Romania a fost eliminata in acest sezon inca din primul tur al Grupei Mondiale, fiind invinsa de SUA, in schimb, Franta a acces in sferturile de finala dupa o victorie obtinuta in extremis in fata Germaniei, cu 3-2, pentru ca, in faza a doua sa fie eliminata de viitoarea finalista, Rusia, cu scorul de 4-1. In echipa Frantei au evoluat Richard Gasquet (locul 26 ATP), Arnaud Clement (locul 54 ATP) si Michael Llodra (locul 151 ATP), la meciul cu Rusia antrenorul Guy Forget nefolosindu-l pe Sebastien Grosjean (locul 36 ATP).
Dar iata si tabloul complet al celorlalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale: Chile - Rusia, Germania - Croatia, Belgia - Australia, Cehia - SUA, Elvetia - Spania, Belarus - Suedia si Austria - Argentina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.