UEFA a prezentat figurile gemene care vor fi emblema Europenelor de peste doi ani, iar microbistii vor trebui sa le aleaga numele.

Desi sint mai mult de doi ani pina cind lumea buna a fotbalului continental se va intilni in Austria s
UEFA a prezentat figurile gemene care vor fi emblema Europenelor de peste doi ani, iar microbistii vor trebui sa le aleaga numele.

Desi sint mai mult de doi ani pina cind lumea buna a fotbalului continental se va intilni in Austria si Elvetia, tarile gazda ale Campionatului European, primele pregatiri au fost deja demarate. Astfel, intr-o conferinta de presa organizata la Viena, oficialii UEFA impreuna cu reprezentanti ai celor doua tari au prezentat mascota oficiala a competitiei. Cele doua figuri gemene, imbracate in alb si rosu, culorile statelor organizatoare, create de compania Warner Bros., au parul rosu care are forma unor creste de munti, asemanatoare cu sigla turneului. Primii pasi pe care gemenii ii vor face pe gazon au fost planificati pentru 11 octombrie cu ocazia meciului amical care se va disputa la Innsbruck, intre Austria si Elvetia. Cu o zi inaintea acestei partide, figurile gemene vor fi botezate, iubitorii fotbalului din cele doua tari alpine urmind sa decida intre 27 septembrie si 8 octombrie numele pe care acestea le vor purta.

Fanii austrieci si elvetieni vor avea de ales intre Zagi si Zigi, Flitz si Bitz, Trix si Flix, ei putindu-si exprima votul in trei feluri: pe site-ul euro2008. com, in lantul de restaurante al unuia dintre sponsori si telefonic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.