Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a decis ieri mentinerea dobanzi de politica monetara la nivelul de 8,75%. Oficialii BNR au reafirmat totodata mentinerea unui control ferm al lichiditatii de pe piata monetara prin intermediul operatiuni
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a decis ieri mentinerea dobanzi de politica monetara la nivelul de 8,75%. Oficialii BNR au reafirmat totodata mentinerea unui control ferm al lichiditatii de pe piata monetara prin intermediul operatiunilor de piata. "Consiliul de Administratie al BNR apreciaza ca succesul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2007 presupune continuarea implementarii ferme a unui mix echilibrat de politici economice (monetare, fiscale, de venituri si structurale) in vederea consolidarii dezinflatiei si a indeplinirii criteriilor de convergenta stabilite prin Tratatul de la Maastricht", precizeaza un comunicat al BNR. La precedenta intalnire a CA, ofcialii BNR au decis majorarea dobanzii de la 8,5% la nivelul actual de 8,75%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.