Principalul actionar al companiei Scania, grupul Volkswagen, a solicitat conglomeratului german MAN sa renunte la oferta de preluare a producatorului suedez de camioane, in favoarea unui acord de fuziune tripartit, care sa includa si operatiunile div
Principalul actionar al companiei Scania, grupul Volkswagen, a solicitat conglomeratului german MAN sa renunte la oferta de preluare a producatorului suedez de camioane, in favoarea unui acord de fuziune tripartit, care sa includa si operatiunile diviziei Volkswagen din Brazilia, transmite Reuters.
"Aceasta ipoteza nu se poate realiza daca Scania va fi preluata de catre MAN. Am respins oferta si nu intentionez sub nicio forma sa imi schimb pozitia", a declarat directorul general al grupului Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times.
Reprezentantul Volkswagen a respins si o posibila oferta imbunatatita din partea MAN.
Volkswagen controleaza o treime din drepturile de vot in cadrul companiei Scania, prin intermediul actiunilor de tip A. Pischetsrieder a criticat, totodata, structura ofertei MAN, constituita numai in functie de dimensiunile contributiei actionarilor la capitalul firmei, fara a avea in vedere faptul ca actiunile Scania de tip A ofera de 10 ori mai multe drepturi decat titlurile de tip B. "Nu imi poate explica nimeni de ce ar trebui sa vindem actiuni A la acelasi pret cu cel oferit pentru actiunile B", a afirmat el.
Pischetsrieder a solicitat companiei MAN sa renunte la oferta in valoare de 9,6 miliarde euro (12,3 miliarde dolari) pentru preluarea Scania, actiune care ar reprezenta o premisa pentru lansarea negocierilor privind incheierea unui acord tripartit de fuziune, care sa includa si operatiunile diviziei Volkswagen din Brazilia, cu activitate pe segmentul productiei de camioane. El argumenteaza ca orice tranzactie de acest tip presupune un tratament diferit pentru actionarii Scania. "Cata vreme toti actionarii sunt tratati la fel, nu sunt interesat de tranzactie", a explicat oficialul Volkswagen. Un purtator de cuvant al companiei MAN a refuzat sa ofere comentarii in legatura cu declaratiile directorului general al companiei Volkswagen, dar a reiterat faptul ca oferta MAN este flexibila si mai poate fi modificata.
Pischetsrieder a adaugat ca nu este interesat sa implice divizia Volkswagen din Europa, responsabila pentru productia de furgonete, intr-un proiect privind o posibila fuziune.
Totodata, directorul general al Volkswagen a exclus posibilitatea ca Scania sa lanseze o contraoferta pentru MAN, grupul german fiind considerat o potentiala tinta de preluare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.