Finala Cupei Campionilor din 1986, Nadia la Montreal si executia lui Ceausescu sint cele mai clickuite titluri din arhiva TVR.

La 50 de ani de la lansare, televiziunea publica face primii pasi in lumea virtuala, lansind pe portalul el
Finala Cupei Campionilor din 1986, Nadia la Montreal si executia lui Ceausescu sint cele mai clickuite titluri din arhiva TVR.

La 50 de ani de la lansare, televiziunea publica face primii pasi in lumea virtuala, lansind pe portalul electronic o sectiune de unde telespectatorii pot viziona emisiuni si secvente din arhiva. Intitulata media.tvr50.ro, aceasta pune la dispozitia internautilor citeva selectii din inregistrarile evenimentelor politice, sociale si sportive care au punctat istoria autohtona a ultimei jumatati de secol.

Ciresarii versus Ceausescu

Pina acum, proiectul a adunat 18.000 de vizitatori. Inregistrarile din anul 1966 sint preferatele romanilor, urmate de finala Cupei Campionilor din 1986 dintre Steaua si Barcelona si de filmul "Ciresarii". Nota 10 obtinuta la Montreal de Nadia Comaneci si editia din 1963 a Festivalului de la Mamaia sint printre cele mai cautate secvente. Preferintele autohtonilor includ si episoade care nu se inscriu in sfera divertismentului, precum Revolutia din 1989 sau executia sotilor Ceausescu.

Stirea si votul

Canalul al doilea al televiziunii publice ataca si el Internetul, cu un proiect in care isi supune telespectatorii unui experiment jurnalistic. Realizat in colaborare cu Hotnews, top 7.ro este site-ul pe care redactiile celor doua institutii media propun zilnic trei-cinci subiecte spre analiza si dezbatere publica. Vizitatorul portalului voteaza stirea pe care o considera cea mai importanta, o comenteaza sau o completeaza. "Subiectele care aduna cele mai multe voturi intra in sumarul emisiunii si vor fi difuzate pe post", spune Mariana Rusen, PR-ul postului. Programul saptaminal "Top 7" a debutat initial in luna martie ca retrospectiva saptaminala realizata sub forma unui clasament al celor mai importante sapte stiri ale saptaminii, comentate de analisti de specialitate. La sfirsitul saptaminii, unul dintre comentatorii de pe site va fi invitat in studio jucind rolul de analist al evenimentelor.

"Scopul programului este de a angrena publicul larg in munca de jurnalist, pentru ca, pe parcurs, acesta isi poate exprima interesul, poate comenta sau chiar furniza stiri", adauga PR-ul postului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.