Compania Swiss European Airlines si-a anulat, ieri, 120 de zboruri, dupa declansarea unei greve neanuntate a pilotilor sai, se arata intr-un comunicat al companiei.
Compania anuntase, initial, anularea a numai 40 de zboruri. Greva a fost decla
Compania Swiss European Airlines si-a anulat, ieri, 120 de zboruri, dupa declansarea unei greve neanuntate a pilotilor sai, se arata intr-un comunicat al companiei.
Compania anuntase, initial, anularea a numai 40 de zboruri. Greva a fost declansata marti dimineata, in baza revendicarilor salariale ale pilotilor. Aceasta este prima greva declansata la Swiss, de la crearea companiei in 2002, dupa falimentul firmei Swissair.
"Aproape toate zborurile europene din aceasta dimineata au fost anulate", a declarat un purtator de cuvant al Swiss, adaugand ca directiunea le-a cerut grevistilor sa-si reia activitatea in seara aceleiasi zile, la ora 18.00 (19.00 ora Romaniei).
Un numar de 260 de piloti care se afla in greva lucreaza pentru Swiss European Airlines, in timp ce reteaua intercontinentala numara 703 piloti.
Greva a fost declansata de pilotii de pe aparatele tip Avrom, supranumite si Jumbolino, folosite pentru zboruri europene.
Aceste avioane reprezinta 50 la suta din flota companiei Swiss, fiind in numar de 24. Restul de 50 la suta din zboruri, asigurate de avioane Airbus A320, au fost mentinute.
Pilotii se plang de "discriminarile" la care sunt supusi de la crearea companiei Swiss, care a reunit pilotii fostelor companii Swissair si Crossair, ei fiind platiti mai putin decat colegii lor de pe liniile intercontinentale.
Pilotii purtau negocieri salariale cu directiunea, insa acestea au fost intrerupte luni seara, ceea ce a dus la declansarea grevei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.