Romanii care au pus bani deoparte primesc primele imprumuturi in sistem de economisire-creditare de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inceput sa acorde clientilor sai, care indeplinesc condi
Romanii care au pus bani deoparte primesc primele imprumuturi in sistem de economisire-creditare de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inceput sa acorde clientilor sai, care indeplinesc conditiile impuse de banca, credite in lei cu dobinda fixa de 6% pe an. Finantarile obtinute pot fi folosite exclusiv pentru imbunatatirea domeniului locativ.

Economii rasplatite cu dobinda fixa

RBL a anuntat ieri lansarea oficiala a activitatii de creditare, dupa trecerea perioadei prevazute de lege pentru economisire. RBL este specializata in produse de economisire-creditare, care presupun din partea clientului o serie de conditii pentru ca acesta sa beneficieze de un credit avantajos cu dobinda fixa.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ oferit de banca, clientul trebuie sa indeplineasca simultan trei conditii. Prima este sa economiseasca cel putin 18 luni, cea de-a doua sa aiba in cont la finalul acestei perioade cel putin 50% din valoarea contractului si, nu in ultimul rind, sa indeplineasca scoringul bancii pentru a beneficia de imprumut.

Credit in maximum trei zile

Creditul Locativ obtinut se acorda in conditii foarte avantajoase din punct de vedere al dobinzii, care se mentine fixa pe intreaga perioada de creditare (6% pe an), finantarile acordindu-se numai in lei si evitindu-se astfel riscul valutar. Pe de alta parte, imprumutul nu presupune nici un fel de cost suplimentar in cazul rambursarii anticipate si beneficiaza in etapa de economisire de o prima din partea statului de 15% din suma economisita in anul calendaristic precedent, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 150 de euro.

Potrivit reprezentantilor RBL, acordarea creditului dureaza maximum trei zile din momentul in care dosarul este finalizat.

Mai mult renovare decit cumparare

Pina in prezent, dintre cei 100.000 de clienti ai bancii, 100 au depus cereri de creditare. Potrivit legii, destinatia creditului poate fi cumpararea de imobile cu destinatie locativa, de terenuri intravilane pentru constructii cu destinatie locativa, reabilitare, modernizare sau refinantare de credite imobiliare/ipotecare.

O prima statistica a cererilor de imprumut arata ca peste 75% dintre acestea vizeaza modernizarea locuintei, si numai 25% achizitionarea unui imobil.

41 de milioane de euro economisiti La sfirsitul primului semestru din 2006, volumul economiilor clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte se apropia in total de 41 de milioane de euro. Recordul de economisire se inregistreaza in cazul unui client care a reusit sa puna deoparte doua miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.