Comisia Europeana a cerut in mod expres Bancii Nationale a Romaniei sa inceteze masurile de salvgardare privind operatiunile valutare. In prezent BNR poate adopta masuri de salvgardare privind operatiunile valutare de capital, daca fluxurile de capit
Comisia Europeana a cerut in mod expres Bancii Nationale a Romaniei sa inceteze masurile de salvgardare privind operatiunile valutare. In prezent BNR poate adopta masuri de salvgardare privind operatiunile valutare de capital, daca fluxurile de capital pe termen scurt de o amploare deosebita exercita presiuni puternice asupra pietei valutare si provoaca perturbari grave in aplicarea politicii monetare si a cursului de schimb, avand ca efect, in special, variatii semnificative ale lichiditatii interne si dezechilibre importante ale balantei de plati. Perioada de aplicare a masurilor de salvgardare este, de regula, de maximum sase luni, potrivit noului regulament. La momentul intrarii in vigoare, se abroga Norma privind masurile de salvgardare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.