Doi romani au fost arestati in Grecia, la sfarsitul saptamanii trecute, autoritatile elene considerandu-i principalii suspectii in furtul unei icoane bizantine miraculoase, veche de 700 de ani.
"Icoana a fost gasita in satul Faraklo, in regiun
Doi romani au fost arestati in Grecia, la sfarsitul saptamanii trecute, autoritatile elene considerandu-i principalii suspectii in furtul unei icoane bizantine miraculoase, veche de 700 de ani.
"Icoana a fost gasita in satul Faraklo, in regiunea Laconia, in afara zonei bisericii", a declarat seful politiei, Anastassios Dimoshakis, in cadrul unei conferinte de presa difuzate de televiziunea nationala din Grecia. Acesta a mai precizat, citat de Reuters, ca unul dintre cei doi romani a declarat ca a furat icoana si a ascuns-o in interiorul unui zid din afara bisericii. In urma audierilor, anchetatorii au stabilit si modul de operare al infractorilor. Hotii s-au catarat sute de metri, folosind echipament special, pana la clopotul din turnul manastirii, au spart un geam si au furat icoana.
Infatisand-o pe Fecioara Maria cu pruncul in brate, obiectul de cult, cu o vechime de 700 de ani, fusese furat de la Manastirea Elonas, din Arcadia, regiunea Peloponez, in urma cu mai bine de o luna. Evenimentul a socat intreaga comunitate locala, care crede in efectele miraculoase ale acesteia.
Unul dintre cei doi romani, care avea statut de azilant in Grecia, a fost interogat de anchetatorii din Tripoli, zona unde, de altfel, a si fost retinut. Politistii au descoperit la domiciliul acestuia bijuterii si obiecte de valoare care erau fixate pe suprafata icoanei, drept daruri divine. Pana la finalizarea anchetei, autoritatile elene iau in calcul si varianta potrivit careia cei doi romani ar fi putut fi platiti sa fure icoana de catre traficantii profesionisti de antichitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.