Peste 80% din functionarii publici au obtinut calificativul excelent la evaluarea profesionala anuala realizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Cu toate acestea, presedintele ANFP, Jozsef Birtalan, crede ca administratia publica din Ro
Peste 80% din functionarii publici au obtinut calificativul excelent la evaluarea profesionala anuala realizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Cu toate acestea, presedintele ANFP, Jozsef Birtalan, crede ca administratia publica din Romania nu este inca functionala, o corectie in acest sens urmand sa se faca de anul viitor prin introducerea calificativelor cu consecinte in grila de promovare.
Functionarul roman va beneficia in urmatorii ani de investitii importante in cresterea capacitatii sale de a lucra la standarde europene, calculatorul devenind astfel un instrument obligatoriu. De fapt, trei din cele patru stegulete rosii obtinute de Romania in Raportul de monitorizare din 2005 al Comisiei Europene se datoreaza faptului ca in sectoarele respective nu s-au implementat standarde europene, de genul ECDL, pentru modernizarea si alinierea la standardele europene.
Agentia Nationala a Functionarilor Publici va fi ghidata in implementarea acestor standarde de Comisia Europeana care, potrivit sefului Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a sprijinit si continua sa sprijine Guvernul Romaniei in initiativele de tipul aplicarii standardului Permisului European de Conducere a Computerului in Administratia Publica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.