Pedro Almodovar nu cade niciodata in ridicol, indiferent care ar fi subiectul filmelor sale. Dupa succesul peliculelor "Taina inimii mele" (1995), "Sange fierbinte" (1997), "Totul despre mama mea" (1999), "Vorbeste cu ea" (2002), regizorul spaniol a
Pedro Almodovar nu cade niciodata in ridicol, indiferent care ar fi subiectul filmelor sale. Dupa succesul peliculelor "Taina inimii mele" (1995), "Sange fierbinte" (1997), "Totul despre mama mea" (1999), "Vorbeste cu ea" (2002), regizorul spaniol a primit premiul criticilor pentru cel mai recent film al sau, "Volver", la cea de-a 54 editie a Festivalului International de film de la San Sebastian. "Volver", care beneficiaza de interpretarea actritei Penelope Cruz, este un omagiu adus de regizor tuturor femeilor si, in special, mamei sale. "Totul in acest film este inspirat de femeile care au existat in viata mea. Era vorba despre femei puternice care s-au confruntat cu mari probleme", a comentat cineastul pe cand se afla cu filmul la Festivalul de la Cannes. Regizor, scenarist, compozitor si actor, Almodovar, in varsta de 54 de ani, este considerat cel mai interesant si original cineast spaniol al ultimului sfert de veac.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.