Vamesii luati cu duba de la Otopeni sint liberi cinci zile. Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta abia saptamina viitoare.

Curtea de Apel Bucuresti a aminat citeva zile discutarea recursului DNA in cazul acordarii mandatelor de ar
Vamesii luati cu duba de la Otopeni sint liberi cinci zile. Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta abia saptamina viitoare.

Curtea de Apel Bucuresti a aminat citeva zile discutarea recursului DNA in cazul acordarii mandatelor de arestare preventiva vamesilor retinuti joi pentru fapte de coruptie. Procesul a fost aminat pentru 28 septembrie, din motive de procedura, dar si umanitare. Magistratii au apreciat ca inculpatii sint epuizati dupa cele 32 de ore scurse de la retinerea lor. De asemenea, judecatorii au considerat ca au nevoie de timp pentru studierea dosarului. Consecinta: inculpatii sint liberi, dar nu au voie sa paraseasca tara.

Risca sase ani

Vamesii Ion Istvan, Viorel Dinescu, Georgeta Tomescu si Georgeta Luca sint invinuiti pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, ambele in forma continuata. Dan Grecu, Marian Tudorache, Valentin Cristian Ilies (sef de tura), Mircea Mocanu, Maricica Ghetu, Gelu Ilie, Gabriel Iancu, Mariana Tigau, Niculina Tataru, Lucian Zgorcea, Carmen Liliana Covrescu, Marian Micu si Tudora Padurean sint invinuiti pentru luare de mita, in forma continuata. Vamesul Dan Pascu este cercetat in libertate pentru luare de mita. Daca instanta ii va gasi vinovati, vamesii risca pina la sase ani de inchisoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.