Conducerea arbitrajului romanesc a decis sa puna punct scandalului din ultima perioada prin cateva decizii scandaloase, luate joi si anuntate ieri. Astfel, Sorin Corpodean, arbitrul care a avut un rol negativ important la derby-ul Dinamo - Steaua, de
Conducerea arbitrajului romanesc a decis sa puna punct scandalului din ultima perioada prin cateva decizii scandaloase, luate joi si anuntate ieri. Astfel, Sorin Corpodean, arbitrul care a avut un rol negativ important la derby-ul Dinamo - Steaua, de miercuri seara, a fost instalat primul pe lista arbitrilor internationali! Mai mult, la capitolul asistenti care vor putea oficia peste hotare, Miklos Nagy, cel care a fortat eliminarea gratuita a stelistului Cyril Thereau, a fost pus pe locul al treilea! Iar aceasta hotarare a fost votata in aceeasi zi in care, tot in sediul FRF, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, capii fotbalului romanesc, admiteau erorile mari ale arbitrilor comise in ultimele trei etape de campionat. Seful CCA nu s-a lasat intimidat de pozitia celor doi si si-a facut numarul fara jena. Iar ieri a explicat nonsalant ca i-a dat nota mare, in calitate de observator al arbitrilor la derby, lui Corpodean. "I-am dat peste sapte. Are greseli, fara discutie, cel putin cea de la Tames, cand se impunea cel de-al doilea galben (n.r. - pentru fault la Thereau), peste care nu se poate trece cu vederea. Dar, per total, a fost o prestatie normala", a spus oficialul CCA. Prin urmare, un arbitru nu dicteaza o eliminare a unui dinamovist, peste trei minute il elimina pe un stelist pentru o infractiune inexistenta, iar asta este o prestatie normala! Cu greseli cam de acelasi nivel, Marian Salomir a platit mult mai scump, fiind pastrat pe lista FIFA doar pe locul sapte, in conditiile in care forul mondial a limitat prezenta romaneasca in arbitrajul international la sase centrali. Lista cu cei 10 arbitri care va fi comunicata FIFA intocmita in urma voturilor celor 9 membri ai CCA, este urmatoarea: 1 - Sorin Corpodean, 2- Cristian Balaj, 3 - Alexandru Tudor, 4 - Augustus Constantin, 5 - Sebastian Coltescu, 6 - Alexandru Deaconu, 7 - Marian Salomir, 8 - Lucian Dan, 9 - Anton Helesteanu, 10 - Robert Dumitru, iar asistentii sunt, in ordine alfabetica Eduard Dumitrescu, Nicolae Marodin, Miklos Nagy, Cristian Nica, Aurel Onita, Ionel Popa, Marcel Savaniu, Zoltan Szekely, Octavian Sovre, Adrian Vidan. "Noi inca nu stim exact cati va alege FIFA de pe aceasta lista. Anul acesta am avut sapte, dar, la ultima vizita pe care a facut-o la Bucuresti, Volker Roth (n.r. - seful Comisiei de Arbitri a UEFA) ne-a spus ca Romania va avea doar sase arbitri in 2007, restul urmand a fi rezerve", a explicat Gheorghe Constantin.
Gheorghe Constantin: "Nu stiu care este vina mea"
Presedintele CCA a gasit si vinovatul pentru multe meciuri facute praf de subalternii sai in ultimele etape, bineinteles, altul decat el. "Trebuie sa le suport eu pe toate. La urma urmei nici nu stiu care este vina mea. Eu ii instruiesc, ii pregatesc, le aduc la cunostinta ceea ce e nou in arbitraj, dar uitati ce se intampla. Tot returul sezonului trecut au mers bine, primele etape din acest an la fel, dar in ultimele saptamani parca e un blestem. Dar si atacurile astea la adresa arbitrilor si a comisiei au dus la asa ceva. Dar pentru faptul ca lucram in domeniul asta trebuie sa suportam. Arbitrajul a fost mereu discutat", a aberat Gheorghe Constantin.
Acesta l-a contrat ieri si pe Mircea Sandu, cel care solicitase anularea examenului dat de arbitri si organizarea altuia si, mai ales, ceruse eliminarea din corpul de observatori a celor care au copii arbitri. "Din aceasta categorie a observatorilor fac si eu parte si nu as vrea sa comentez prea mult. Dar presedintele este usor contrariat de anumite aspecte sesizate de presa, dar care, din punctul meu de vedere, nu-si au justificare. Atata timp cat copiii actualilor observatori sunt pedepsiti de catre Comisie si in rapoarte sunt trecute lucrurile reale, nu vad de ce ar fi probleme. Pentru ca pana nu se demonstreaza un caz de favoritism nu poti sa-i elimini pe acesti observatori. Un exemplu e baiatul lui Salomir care a gresit la testul teoretic si a stat in vara, acum a gresit la meci (n.r. - Steaua - Rapid) si sta pe tusa. Si copilul meu cand a gresit a fost sanctionat si copilul altuia la fel, deci nu vad problema atata timp cat nu e nimeni acoperit. Dar sa asteptam totusi hotararea Comitetul Executiv de marti", a spus presedintele CCA. (B.G.)
Si Caracalul contesta arbitrii
Conducatorii clubului FC Caracal au solicitat ieri imperativ inlocuirea arbitrului Daniel Deca, delegat la partida din deplasare cu Dacia Mioveni, care va avea loc astazi, in etapa a 8-a a Ligii a II-a. "Este incredibil! Deca ne-a tocat sezonul trecut la fiecare meci la care ne-a arbitrat. La Ploiesti a dat penalty in minutul 92, fluierand dupa jumatate de minut. Cu Inter Gaz a dat un penalty impotriva noastra, desi falutul a fost la un metru si jumatate in afara careului. Cu Inter Gaz, in retur, ne-a anulat un gol perfect valabil. De fiecare data cred ca a fost rau intentionat. Am vrea ca cei de la CCA sa ia atitudine si daca se poate chiar sa-l inlocuiasca de la acest derby", a solicitat ieri Jean Nitulescu, presedintele clubului din Caracal. Dacia Mioveni este liderul Seriei a doua din Liga a II-a, avand doua puncte avans fata de urmatoarea clasata, FC Caracal. Cele doua formatii urmeaza sa se intalneasca si pe 2 octombrie in Cupa Romaniei, in ultima faza inainte de intrarea echipelor din Liga I. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.