Dupa succesul pe care l-au inregistrat cu seria "Piratii din Caraibe", studiourile Disney se pregatesc sa lanseze un alt film - The Jungle Cruise - inspirat dintr-o tema inclusa in traseele Disneyland, fabulosul parc de distractii, pe care Walt Disne

Dupa succesul pe care l-au inregistrat cu seria "Piratii din Caraibe", studiourile Disney se pregatesc sa lanseze un alt film - The Jungle Cruise - inspirat dintr-o tema inclusa in traseele Disneyland, fabulosul parc de distractii, pe care Walt Disney l-a deschis in 1955.
Atat "Pirates of the Caribbean" cat si "Jungle Cruise" erau de fapt simple denumiri de cursa la Disneyland, facand parte din cele 22 de curse care ii introduc pe vizitatori in lumea povestilor Disney.
Fiecare element din cursa de carusel are o justificare pentru prezenta lui acolo, astfel incat toate formeaza de fapt o poveste, la al carei scenariu lucreaza Al Gough si Miles Millar.
Disney si-a anuntat pentru prima data intentia de adapta tema Jungle Cruise in scenariu pentru un film, in urma cu doi ani, in 2004, insa oficialii studiourilor nu au facut alte comentarii.
Pe atunci, producatorul David Hoberman a descris "Jungle Cruise" ca fiind "un film de aventuri cu elemente de comedie, dar care are ca miez aproape o versiune pentru intreaga familie a cartii lui Joseph Conrad <>", precizeaza cinemagia on-line. "Este vorba despre un grup care calatoreste in amonte pe un rau, in cautarea unui leac foarte important".

"Piratii..." au adus studiourilor Disney 1 miliard de dolari

"Piratii din Caraibe" s-au dovedit a fi o adevarata comoara pentru studiouri. Desi este prima productie cinematografica de asemenea amploare a studiourilor Disney, capitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) a cucerit publicul de toate varstele. Nu acelasi lucru se poate spune insa si despre celelalte productii ale Disney. Au mai existat incercari de a materializa in productii pentru marele ecran traseele tematice din parc, insa incasarile mici de box-office au insemnat un pas inapoi pentru echipa de productie. "Country Bears" a avut incasari de doar 20 de milioane de dolari in 2002, iar "The Haunted Mansion", cu Eddie Murphy, a reusit sa aduca incasari de numai 75 de milioane de dolari, in conditiile in care doar bugetul alocat acestui film a fost de 90 de milioane de dolari.
La fel ca si "Piratii", "Jungle Cruise" prezinta o calatorie cu barca intr-o lume misterioasa, fantastica. De data aceasta insa, jungla ia locul marilor intesate de pirati, iar la tot pasul pasagerii sunt amenintati de hipopotami, de crocodili si de gorile.
Conducerea Disney se bazeaza pe Gough si Millar ca sa transforme aceasta "calatorie" intr-un film care sa obtina cel putin incasarile si succesul "Piratilor din Caraibe".
Desi celebrele studiouri sunt pe cale sa lanseze un film care s-a anuntat deja a fi un succes inca din vara lui 2004, seria "Piratii din Caraibe" reprezinta, inca, un bun de exploatat. Astfel, Disney Home Entertainment se pregateste sa lanseze in Statele Unite, la sfarsitul acestui an, doua serii DVD, single si editie de lux, cu "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest", cea de-a doua parte a trilogiei.
Desi prima parte, "The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", a adus 654 de milioane de dolari de la lansarea sa in 2003 (conform BoxOfficeMojo.com), iar "Cufarul omului mort" a atins cote si mai mari, 1,03 miliarde de dolari, pana in prezent, producatorii asteptandu-se ca suma sa creasca simtitor, performanta atinsa de Saga Piratilor a fost depasita in istoria Hollywood-ului doar de productiile "Titanic" si "The Lord of the Rings: The Return of the King" (Stapanul Inelelor).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.